Vermeer definitief gepasseerd


Vermeer was twee jaar lang een stabiele factor onder de lat bij de 33-voudig kampioen, haalde Oranje, en behoedde Ajax meerdere keren van puntverlies met zijn geweldige reflexen. Velen schreven de Amsterdamse titels van 2011 en 2012 mede op het conto van Vermeer.

Dit seizoen begon de doelman echter erg matig bij Ajax, wat hem veel kritiek op leverde van media en supporters. Ondanks het vertrouwen van De Boer werd het niet beter met als dieptepunt de wedstrijd tegen PSV afgelopen zondag. Al deze blunders kort achter elkaar doen hem nu de das om.
 
Jasper Cillessen daarentegen klopt al lange tijd op de deur en lijkt nu definitief het stokje van Vermeer over te nemen. Zelf blijft de doelman rustig. 'Ik heb het gevoel dat ik dichter bij een basisplaats ben dan ooit. Natuurlijk ben ik er klaar voor, anders was ik hier niet naar toegekomen. Ik hoop dat de trainer mij ook klaar acht om er te staan,' stelt Cillessen na het gewonnen duel tegen Volendam.
 
Volgende week mag Cillessen sowieso meteen flink aan de bak, wanneer AC Milan op bezoek komt in de eigen Amsterdam Arena. 

Voor Vermeer kan deze wissel van de wacht wel eens het einde in Amsterdam betekenen. Cillessen stond al langer klaar om zijn collega (op lange termijn) op te volgen. Nu dat moment eerder is gekomen dan verwacht, kan Vermeer wel eens snel een transfer gaan maken. De 27-jarige keeper staat al sinds 2005 onder de lat bij Ajax. De laatste drie seizoenen was hij eerste keeper.